Är du också trött på att binda upp dig på krångliga abonnemang som kostar mer än de smakar?...
Hallon är en ny och enkel mobiloperatör där all försäljning sker online på www.Hallon.se...
Smartsim – vassaste produkten för utlandstelefoni, nu ännu smartare
Med HolidayPhones kontantkort anpassade för resan, blir du nådd på ditt svenska mobilnummer..
Fram till påsk (7/4-2012) bjuder Tre på halva månadsavgiften om du köper en mobil med...
Att byta sim-kort i en iPhone är något många gör i samband med att de skaffar en ny operatör – eller när de köper en begagnad iPhone från en återförsäljare som Renewed. Det är en enkel process, men kräver lite försiktighet för att undvika skador. Här får du koll på allt du behöver veta: från vilket verktyg du använder till hur du löser vanliga problem.
Att byta sim-kort görs snabbt om du vet hur. Det viktigaste är att du är försiktig med telefonens känsliga delar.
Steg-för-steg-guide:
För att öppna simkortsfacket på en iPhone behöver du ett tunt och stabilt verktyg. Det bästa är att använda det originalverktyg som följer med mobilen, men om det saknas kan du enkelt skaffa ett nytt. Hos exempelvis Kjell & Company kan du köpa ett särskilt anpassat öppningsverktyg som är skonsamt mot både fack och enhet.
Lista över andra fungerande verktyg:
Specialverktyg från mobilbutik
De flesta moderna iPhones använder nano-sim, vilket är den minsta standardstorleken. Kontrollera vilken modell du har och anpassa sim-kortet därefter. Fel storlek kan göra att kortet inte passar eller fastnar.
Efter bytet bör telefonen snabbt känna av det nya sim-kortet. Du ser operatörens namn på skärmen, vanligtvis uppe till vänster. Om du inte får signal eller kan ringa, behöver du kontrollera några grundläggande saker.
Nya sim-kort är ibland inte aktiva direkt. Många operatörer kräver att du loggar in på deras webbplats eller app och bekräftar att du vill börja använda det nya kortet. Kontrollera detta direkt efter installation för att undvika avbrott i täckningen.
Om sim-kortet inte känns igen trots korrekt placering, finns flera möjliga orsaker. Det kan ligga snett i facket eller vara skadat. Starta om telefonen och försök igen. Fungerar det inte, testa kortet i en annan enhet eller kontakta operatören för ett nytt.
Problem kan uppstå även om du följer instruktionerna. Vissa är enkla att åtgärda, andra kräver kontakt med operatören eller service.
Vanliga fel och lösningar:
Byte av sim-kort är vanligt vid operatörsbyte, abonnemangsändringar, resor eller om det nuvarande kortet är skadat. Även i samband med köp av begagnad telefon bör du alltid byta till ditt eget kort. Ett äldre kort kan också ha begränsningar i funktionalitet som påverkar surfhastighet och täckning.
Laddakontantkort.se är sajten som hjälper dig att hitta den bästa operatören för dig att ladda kontantkort på.